5 min Tio fazendo sexo com sobrinha gata 1

Contacts

câu chuyện nhân vật magicami iroha part1

Toplam 1 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 1 arasi kadar sonuc gösteriliyor
  1. #1
    Forum Sahibi FilmRip Sevdalısı FilmRip - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    24 Ocak 2021
    Nereden
    TR Ankara
    Mesajlar
    105,187
    Konular
    42070
    Teşekkürleri
    954729
    Tecrübe Puanı
    10

    Standart DNA Analizine Göre Bu Köken Efsanesi Başından Beri Doğruymuş

    Hepimiz soylu egzotik maceracıların soyundan geldiğimizi düşünmek isteriz. Ancak eğer Svahili Sahili’ndenseniz, haklı olabilirsiniz.



    Swahili Sahili. “Orta Çağ tarihi” deyince akla genellikle parlak zırhlı şövalyeler, öfkeli haçlılar ve yaygın ve önlenebilir nedenlerden dolayı korkunç bir biçimde ölen insanlar gelir. Ancak tüm bunlardan çok uzakta, bugün Doğu Afrika’nın Swahili Sahili olarak bildiğimiz yerde yapılan bir araştırmanın ortaya çıkardığı gibi oldukça şaşırtıcı bir şey oluyordu.
    Rice Üniversitesi’nde antropoloji profesörü ve araştırmanın kıdemli yazarlarından Jeffrey Fleisher yaptığı açıklamada,”Bulgular çok ufuk açıcı. Afrikalı tüccarlar ikinci binyılın başlarında, muhtemelen kızlarını evlendirerek ve aile bağlantılarını kurarak Pers tüccarlarla farklı türde ittifaklar geliştiriyorlardı.” diyor.
    Bir yüzyıl boyunca çeşitli akademisyenler Svahili kültürünün dış kaynaklardan ne ölçüde etkilendiğini tartışıyor ve kanıtlar birçok farklı yöne işaret ediyor. Genetik profesörü ve insan evrimsel biyolojisi profesörü olan David Reich, bu karışıklığa bölgede 500 yıldan fazla süren kolonileşmenin etkisinin de eklendiğini ve bunun bugün hala büyük bir sorun olan “son derece zor bir tarih” olduğunu belirtiyor.
    Dolayısıyla ilk başlarda, en azından Svahili Sahili’nin dışında kabul gören görüş, mercan taşlı camileri ve çok kültürlü kasabalarıyla böylesine etkileyici bir medeniyetin yabancı bir yönetici sınıf tarafından ithal edilmiş olması gerektiğiydi. Ancak son birkaç on yılda baskın görüş, yerel kültürün büyük ölçüde yerli olduğu ve yüzyıllar boyunca yabancı kültürlerden sadece yüzeysel etkilerin ithal edildiği yönüne kaydı.
    Bu sırada, yerel sözlü gelenek başka bir hikaye anlatıyordu. Svahili Sahili halkına göre kültürlerinin kökeni, ikinci bin yılın başlarında Hint Okyanusu üzerinden Doğu Afrika’ya yelken açan ve Svahili toplumuna sağlam bir şekilde yerleşen, yerel kadınlarla evlenen ve yüzyıllar boyunca iz bırakan aileler ve topluluklar kuran Pers prenslerine dayanıyordu.
    Ve sonuçlar net bir kazanan gösteriyor: geleneksel hikayeler doğru olanı söylüyordu.
    Reich, “Sonuçlar, Doğu Afrika kıyılarında bin yıldan fazla bir süredir devam eden kültürel karışıma dair kesin kanıtlar sunuyor. Afrikalı insanlar, Afrika’nın diğer bölgelerinden ve Hint Okyanusu dünyasından gelen göçmenlerle etkileşime girmiş ve aile kurmuşlardı.” diyor.
    Gerçekten de, yerel mezarlıklardaki asırlık iskeletlerden elde edilen DNA’nın yarısından fazlası Afrika’dan ziyade Asya’ya kadar uzanıyordu. Fleisher, bu DNA’ların ezici çoğunluğunun bugün İran olarak bildiğimiz Pers bölgesinden geldiğini söylüyor.
    Öte yandan, mitokondriyal DNA (yalnızca anne soyundan aktarılabilen bir genetik imza), ağırlıklı olarak Afrika soyuna işaret ediyordu. Bu da, Persli erkeklerin Swahili Sahili boyunca Afrikalı kadınlarla evlendiği ve çocuk sahibi olduğu bir durumu ima ediyor.
    Ancak Reich, bu tablonun tüyler ürpertici bir sömürü ve yerinden edilme hikayesini akla getirebileceğini, ancak bu görüşün muhtemelen “naif” olduğunu söylüyor. “Böyle bir yorum, bu özel durumdaki kültürel bağlamı hesaba katmaz. Pers gelenekleri ve kültürel özellikleri kesinlikle yerel topluma dahil edilmiş olsa da, Swahili Sahili’ndeki yaşam tarzı ağırlıklı olarak Afrika kökenliydi”
    Araştırmacılar, Svahili kültürünün değiştirilmek yerine yabancı etkileri özümsediğini ve Asyalı göçmenlerin Svahili halkına dönüştüğünü söylüyor.
    Fleisher, “Arkeolojik kazılar, Svahili toplumunun Afrikalı temellerini ortaya çıkardı, kıyı mimarisi ve maddi kültürün Pers esintisinden ziyade derin tarihi kökleri ve Afrika kökenleri olduğunu gösterdi. Burada yaşayan bireyler yerel bir Bantu dili olan Svahili dilini konuşuyor ve günlük yaşamlarında yerel gelenekleri sürdürüyorlardı.” diyor.
    Güney Florida Üniversitesi’nde antropoloji profesörü olan kıdemli yazar Chapurukha Kusimba’ya göre, sonuçlar geleneksel bilim çevrelerinde ileri sürülen anlatılarla çelişiyor ve karmaşıklaşıyor olsa da, yine de nispeten genç Afrika arkeogenetiği alanında ileriye doğru atılmış büyük bir adım.
    “Cevapları bulmak için genetik bir yol izlemek cesaret ister. Bizi yeni yollarla düşünmeye zorlayan cevapların ardında yatan kapıları açtık.”


    Kaynak : Arkeofili

    __________________

  2. Aşağıdaki kullanıcı bu mesajdan dolayı FilmRip teşekkür ediyor

    FilmRip (3 Hafta önce)

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)

Benzer Konular

  1. Zelen - Bana Göre [2014] EP Flac
    Konu Sahibi FilmRip Forum Yerli Albüm İndirme Bölümü
    Cevap: 4
    Son Mesaj : 3 Hafta önce, 10:11
  2. Kafalarına Göre S01 1080p
    Konu Sahibi SuperUp Forum 1080p & m1080p Belgeseller
    Cevap: 1
    Son Mesaj : 15.Haziran.2024, 11:33
  3. Şule Köken - Vakitsiz [2016] Albüm [320 Kbps]
    Konu Sahibi FilmRip Forum S Harfi Seri Diskografi Albümler
    Cevap: 0
    Son Mesaj : 27.Mart.2023, 11:12
  4. Vuqar Sübhan - Ona Göre / Vol. 1 [2018] Full Albom
    Konu Sahibi FilmRip Forum 2014 Yerli Albüm İndir
    Cevap: 1
    Son Mesaj : 14.Şubat.2023, 08:11
  5. Yeliz - Allah Kalbine Göre Versin [2010] Albüm [320 Kbps] +
    Konu Sahibi FilmRip Forum 2014 Yerli Albüm İndir
    Cevap: 0
    Son Mesaj : 13.Şubat.2023, 07:41

Bookmarks

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •